Waarom niemand jouw weggever download – met deze 10 manieren lukt het wel!

Waarom niemand jouw weggever download – met deze 10 manieren lukt het wel!

Je hebt een kneitergoede weggever gemaakt en deze staat te pronken op je website. Je wacht en wacht maar niemand die jouw weggever download. Je begint al te denken dat jouw weggever geen moer oplevert en al het harde werk voor niets is geweest. Maar als je goed nadenkt is dat logisch helaas, want je moet er wel wat voor doen om jouw pronkstuk onder de aandacht te brengen van jouw potentiële klanten. Als je net begint is het lastig om namen op je e-maillijst te krijgen maar eenmaal een groot bereik, dan wordt dit steeds makkelijker. Met dit blog geef ik jouw 10 manieren om jouw weggever te promoten. Zodat jij jouw weggever niet offline haalt.

Dit is waarom je een weggever maakt

Een weggever maak je natuurlijk om met jouw ideale klanten in contact te komen. Het is daarom fijn om jouw kennis te delen, vertrouwen bij je klanten te winnen met een waardevolle weggever. Deze weggever is gratis, het enige wat jij ervoor terug wilt is een e-mailadres. Om alles over het nut van een gratis weggever te lezen verwijs ik je graag naar dit blog.

Waarom niemand je weggever download

Zoals ik eerder al zei, je weggever komt niet zomaar onder de aandacht bij jouw doelgroep. Een prachtige checklist, een super waardevol e-book op je website zetten is natuurlijk stap 1, en ook heel belangrijk maar wanneer niemand ervan afweet dan heeft het niet veel zin. Je bent er dus nog lang niet, en het is hard werken. Wanneer je dit wel denkt, dan moet ik je helaas vertellen dat niemand zijn e-mail achterlaat en jouw weggever download. Het is belangrijk dat jouw e-book of checklist goed aansluit bij de diensten of producten die je aanbiedt. Om de juiste klanten aan te trekken voor je mailinglijst moet je weten wie jouw ideale klant is.

Ken je klanten

Jouw ideale klant is iemand met een probleem waar jij het antwoord of oplossing voor hebt. Dit doe je met een waardevolle freebie, social media post of een blog. Het is daarom heel belangrijk om een persona voor ogen te hebben voor wie jij dit doet. Niemand kan iedereen helpen, hoe graag je dat ook wenst. Als je weet wie jouw klanten zijn dan is het ook veel makkelijker om iets te maken of te vertellen. Om een persona te beschrijven is het raadzaam om iemand in je gedachte te nemen. Bijvoorbeeld iemand met wie je samen hebt gewerkt of iemand waar je een fijne ervaring mee hebt gehad. Dan ga je deze persoon omschrijven. Bijvoorbeeld:

  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Interesse
  • Beroep
  • Gedrag
  • Welke problemen heeft hij of zij
  • Op welke social mediakanalen is hij/zij te vinden

Wanneer jij precies weet voor wie je schrijft dan snap je ook precies het probleem. Je doelgroep herkent zich in jouw verhaal en vertrouwt dat jij de oplossing voor het probleem bent.

10 manieren om je weggever te promoten en onder de aandacht te brengen

1 – Zet in je blog altijd een link naar je weggever

Jij hebt een mooi blog geschreven wat ook nog eens over het onderwerp van je weggever gaat. Verwijs dan in het blog altijd naar jouw e-book of checklist. Dit nodigt heel makkelijk uit om daarna toe te gaan zonder dat je doelgroep op je website hoeft te zoeken.

Cheat sheet
Vraag mijn gratis cheat sheet met handige checklist aan.

2 – Vermeld de weggever in je handtekening onderaan je e-mail

Vaak heeft iedereen als afsluiting van de e-mail een prachtige handtekening. Een hele simpele manier om je weggever te promoten is om in deze handtekening te verwijzen hiernaar.

3 – Maak een post voor op je social mediakanalen met een afbeelding van je weggever

Iedereen maakt gebruik van social mediakanalen. LinkedIn, Facebook en Instagram zijn maar een paar voorbeelden om te noemen. Maak een mooie post over je weggever en verwijs naar de link van je website. Een mooie, simpele manier om jouw pronkstuk onder de aandacht te brengen.

4 – Laat het opspringen op je website met een pop-up

Je hebt de mogelijkheid om je website een pop-up te laten komen met een herinnering om jouw weggever te downloaden. Dit werkt meestal goed, maar let wel op dat je het niet te snel voorbij laat komen. Laat bezoekers eerst je blog lezen. Niets is meer vervelend dan binnen 1 seconden al een opdringerige pop-up te zien. Dat schrikt af met als gevolg dat je bezoeker snel weg klikt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

5 – Link in de footer van je website naar jouw weggever

Veel bezoekers op je website checken vaak nog even de footer. Om te kijken naar het telefoonnummer of waar je bedrijf zich bevindt. De perfecte plek daarom om ook hier een link naar je weggever te plaatsen. Zo promoot je deze nog een keer extra zonder opdringerig over te komen.

6 – Maak een aparte landingspagina

Met een speciale landingspagina geef jij aan wat bezoekers moeten doen in ruil voor jouw weggever. Met een landingspagina promoot jij deze ook heel makkelijk omdat je een pagina hebt waar je naartoe kunt linken. Op deze pagina zijn verder geen afleidingen te zien.

7 – Gebruik hashtags op social media

Vooral op Instagram is het zinvol om hashtags te gebruiken. Deze worden gebruikt in de zoekfunctie op Instagram. Gebruik hashtags die bij jouw weggever aansluiten en vergroot hiermee je bereik. Een makkelijke en simpele manier om jouw #weggever te promoten.

8 – Maak het niet te moeilijk

Zorg ervoor dat bezoekers geen moeite hoeven te doen om zich in te schrijven. Vraag ook niet te veel informatie van je bezoekers. Alleen een naam en e-mailadres is voldoende. Anders heb je grote kans dat ze afhaken bij het invullen van het formulier.

9 – Plaats reviews

Vraag bezoekers om een review en publiceer deze op je website of social media. Op deze manier wek je vertrouwen op en zien jouw potentiële klanten dat het echt waardevol is.

10 – Zet je weggever bij Google mijn bedrijf

Een makkelijke manier om je gratis e-book te promoten is een update te geven op Google mijn bedrijf. Dit is een dienst van Google en hoe meer je hiermee doet hoe blijer de zoekmachine van jou wordt.

Begin met het promoten van jouw weggever!

Het is jouw missie om jouw weggever bij zoveel mogelijk leads onder de aandacht te brengen. Zoals je weet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en ik hoop dat je met dit blog een manier hebt gevonden om jouw weggever te promoten. Dat hij onwijs veel wordt gedownload en je e-maillijst met de dag groeit. Jij weet hoe je jouw doelgroep bereikt en de juiste tools inzet zodat niemand meer om jouw weggever heen kan. Lukt het je niet of vind je het lastig? Ik denk graag met je mee. Over het onderwerp, de vorm en hoe jij deze het beste onder de aandacht brengt. Plan een gratis brainstorm call in, en samen kijken we hoe wij die downloads gaan realiseren voor jou.