Online tools die onmisbaar zijn voor online ondernemers

Online tools die onmisbaar zijn voor online ondernemers

Als online ondernemer werk je veelal online en maak je gebruik van veel online tools. Wil jij weten welke tools echt handig zijn en onmisbaar in jouw werk? In deze blog leg ik je uit welke tools voor mij echt onmisbaar zijn in mijn werk. Hier kun jij ook vast iets mee!

Outlook > voor al je e-mails

E-mails krijg je dagelijks veel binnen. Hiervoor is Outlook een hele handige tool. Kan op je computer en telefoon, zodat heb je altijd inzicht in je mails. Outlook is gemakkelijk om ook mapjes in aan te maken om overzicht in je mails te creëren. Tevens kun je in Outlook meerdere mailadressen koppelen, waar mails op binnen komen.

LastPass > voor jouw beveiligde wachtwoordenkluis

Als je samenwerkt met andere, deel je ook gemakkelijk wachtwoorden met elkaar. En heel eerlijk, je moet er tegenwoordig ook heel veel onthouden. Om te zorgen dat je niet overal hetzelfde wachtwoord gebruikt, maak je gebruik van Lastpass. Lastpass onthoud al jouw wachtwoorden en zet ze in een beveiligde kluis. Je kunt ook klanten uitnodigen om op deze manier wachtwoorden met jou te delen, zo zie jij zelf het wachtwoord niet. Kun je wel inloggen en ze kunnen gemakkelijk het wachtwoord intrekken als de samenwerking stopt. Wil je meer weten over Lastpass, klik dan hier. 

Canva > om al je visuals mee te maken

Met Canva kun je heel gemakkelijk en eenvoudig mooie ontwerpen maken voor eigenlijk alles wat je kan bedenken. Ook als je geen technisch kennis hebt, dit programma echt heel gemakkelijk te gebruiken. De gratis versie is heel uitgebreid, hier kun je al heel veel mee doen. Denk aan het maken van de visuals voor je social media, een logo, visitekaartjes, presentatie, infographic. Het leuke ze hebben ook heel veel voorbeelden, waardoor je niet zelf alles hoeft te bedenken. Klik hier om Canva te ontdekken.

Toggl > voor jouw urenregistratie

Toggl werkt heel gebruiksvriendelijk. Je kunt verschillende klanten en projecten aanmaken, om zo je tijd goed bij te houden. Zelf heb ik me aangeleerd deze altijd aan te zetten als ik aan het werk ben. Ook voor mijn administratie en social media, dus je niet declarabele werk. Je kunt zo gemakkelijk een urenoverzicht per dag, week of maand voor jezelf of een overzicht per klant uitdraaien. Toggl heeft ook een app voor op je telefoon, zodat je daar ook jouw uren kunt bijhouden. Klik hier om Toggl te ontdekken.

Moneybird > de ideale tool voor jou administratie

Administratie bijhouden kan gezien worden als een hoop werk. Maar echt met Moneybird is dat een fluitje van een cent. Je kunt dit echt heel gemakkelijk zelf doen, als je niet veel verstand hebt van boekhouden. Zorg wel dat je alles goed instelt vooraf, dit scheelt je namelijk een hoop tijd. Je kunt hier gemakkelijk je offertes en facturen in je eigen huisstijl in maken. En met een druk op de knop je btw aangifte doen. Wil je Moneybird 120 dagen gratis proberen? Klik dan hier voor meer informatie.

Evernote > uitgebreide notitie app

Hier kun je echt al je ideeën in opslaan en structureren. Zo kun je als je een briljant idee hebt voor een post of iets wat je niet mag vergeten, dit snel in je Evernote noteren. Je kunt deze tool op je telefoon en laptop gebruiken, ideaal dus om alles bij te houden. Je eigen persoonlijke notitieboek, altijd bij de hand. Ook handig om je social media posts in uitwerken. Zo heb je de tekst op je computer en telefoon. Klik hier om Evernote te ontdekken.

Zoom > voor al jou meetings online

Als online ondernemer werk je eigenlijk alleen maar online. Je doet je meetings dan ook online met je klanten, potentiële klanten en business buddy’s. Zo kun je elkaar wel zien tijdens een meeting, wat natuurlijk wel een fijn idee is. Je kunt zo gemakkelijk 1 op 1 vergaderen met elkaar om zaken af te stemmen, of zelf met een groep. Het grote voordeel, degene waar jij een meeting mee hebt, hoeft zelf geen account op zoom te hebben. Ze kunnen gewoon de link aanklikken komen dan in de meeting. Met de gratis versie kun je al prima uit de voeten. Klik hier om Zoom te ontdekken.  

Mailblue > jouw e-mailmarketingsysteem

Stuur je veel nieuwsbrieven of opvolgmails naar klanten. Dan is het handig om dit te automatiseren. Mailblue is een Nederlands e-mailmarketingsysteem wat heel gemakkelijk werkt en heel veel opties heeft. Je kunt verschillende lijsten aanmaken en hier weer tags aan koppelen. Op deze manier kun je jouw lead en klantenlijst goed bijhouden. Ook handig voor opvolgmails bij jouw gratis weggever, deze kun je van tevoren helemaal inrichten. Wil je meer weten over Mailblue en de mogelijkheden, klik dan hier.

Google Drive > om je bestanden te delen met elkaar

Werk je veel samen met klanten of andere freelancers, dan is het ideaal om in Google Drive bestanden met elkaar te delen. Je kunt andere toegang geven tot een bestand, of tot een hele map. Zo kun je samen in deze bestanden en heb je altijd de laatste versie bij de hand. In Goog Drive heb je nog meer handig opties, zoals het aanmaken van formulieren voor enquêtes.

Planoly > om jouw social media posts in te plannen

Het bedenken en uitwerken van social media posts is een tijdrovende klus. Ik plan meestal een keer per twee weken tijd in, om dit uit te weken. Dan is het ideaal als je ook de posts al helemaal klaar kunt zetten, zodat je op de dagen dat je wil posten hier niet meer aan hoeft te denken. In Planoly is dit mogelijk, je kunt er zelf hashtaglijsten in aanmaken om te gebruiken. In de betaalde versie kun je jouw hashtags in de 1e comment zetten met inplannen. Klik hier om Planoly te ontdekken.

Asana > de projectmanagementtool om in samen te werken

Als je online werkt, is het ook fijn om samen in een tool te werken. In Asana kun je gemakkelijk projecten aanmaken en hier samen in werken. Hierin creëer je overzicht. Je kunt hierin projecten voor jezelf aanmaken, maar ook projecten waarin je samenwerkt met een klant. Je nodigt ze dan uit voor dat project en kunt op deze manier samenwerken. Je maakt projecten aan die voor jou handig zijn, bijvoorbeeld intake nieuwe klant, wat je allemaal wil vragen. Of opstart nieuwe klant, welke taken komen er dan allemaal kijken en kun je gemakkelijk jouw lijstje afwerken. Een echte aanrader. Klik hier om Asana te ontdekken.

Calendly > om jouw online afspraken in te laten plannen

Als je veel online afspraken hebt, voor bijvoorbeeld coachcalls, is het ideaal als jouw klanten of potentiële klanten zelf hun afspraak in jouw agenda kunnen inplannen. Dit scheelt je een hoop tijd en heen en weer gemail. In Calendly kun je jouw beschikbaarheid ingeven en kunnen ze als ze jouw link hebben hier zelf een afspraak inplannen. Als je ook Zoom gebruikt, krijgen ze meteen de zoomlink in de bevestiging toegestuurd, bespaart je nog meer tijd. In de gratis versie kun je een soort afspraak aanbieden. In de betaalde versie heb je meer opties. Klik hier om Calendly te ontdekken.

WhatsApp web > om te snel en gemakkelijk te communiceren

Met veel klanten heb ik via Whatsapp contact. Ik vind het echt ideaal dat je dan Whatsapp op je computer open kunt zetten als je aan het werk bent. Kun je gemakkelijk typen en zie je meteen als er een bericht is. Word je niet constant afgeleid door je telefoon (die staat bij mij ook op stil als ik werk).

Small pdf > voor het verkleinen van pdf’s en omzetten van bestanden

Heb je eindelijk een mooi e-book gemaakt, is het bestand echt heeeeel groot. Alle bestanden verklein ik met small pdf voor ik ze op mijn of de website van een klant zet. Maar dat is niet het enige wat je met Small pdf kan doen, je kunt ook pdf’s bewerken, ondertekenen, samenvoegen, of een pdf bestand naar word omzetten en nog veel meer. Klik hier om meer te ontdekken van Small pdf.

pixlr.com > om foto’s verkleinen en formaat wijzigen

Alle foto’s die ik krijg aangeleverd hebben vaak een ander formaat. Vooral op een website kan dit er niet mooi uit komen te zien als de formaten niet hetzelfde zijn. Alle foto’s gaan bij eerst via pixlr.com, om het formaat aan te passen. Klik hier voor meer informatie over Pixlr.com.

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Zoals je ziet zijn het echt veel tools, maar ook erg handig. Belangrijk dat je tools gebruikt die je zelf fijn vindt om te gebruiken. Anders gaat het niet werken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste tools of wil je weten hoe je ze handig kunt gebruiken, neem gerust contact met mij op, ik help je er graag bij.