Wat is jouw ideale agendaplanning?

Wat is jouw ideale agendaplanning?

Als ondernemer zijnde heb je vaak tijd tekort. Met name tijd om je administratie bij te werken, je marketing uit te zetten, het maken van social media berichten, het opruimen van je bureau en het uitdenken van nieuwe ideeën voor je bedrijf. Want ja het is geweldig om anderen te helpen en voor iedereen klaar te staan. Dat moet je zeker blijven doen, maar wees wel kritisch voor jezelf. Want veel te vaak ‘ja’ zeggen kan jouw kostbare ondernemerstijd opslokken.

Hoe kan het anders?

Elke ondernemer heeft wel iets wat hij graag wil doen, maar niet aan toekomt. Dus doe je deze taken tussendoor, of half of helemaal niet. Geen tijd zeg je tegen jezelf, maar ga hier nou eens tijd voor maken. Plan een dag/dagdeel/of uur vast VRIJ in je agenda. In deze tijd werk je dus niet voor klanten, maar aan je eigen bedrijf. En nee deze tijd hou je echt vrij, je gaat niet snel weer naar een klant toe. Neem een afspraak met jezelf net zo serieus als een afspraak met anderen.

Roulatiesysteem

Je gaat wel zelf bepalen wat je doet, maar dit doe je voor je onderneming. Je kunt structureel hetzelfde doen, maar je kunt ook een roulatiesysteem bedenken voor je werkzaamheden per maand, zoals bijvoorbeeld week 1 administratie / week 2 opruimen bureau / week 3 marketing (je kunt je social media berichten voor de gehele maand inplannen) / week 4 nieuwe ideeën uitwerken en opzetten. Probeer het eens uit, het zal je meer rust geven.

Bij het ondernemerschap komen meer extra taken kijken dan je denkt. Het werken voor klanten vind je meestal het leukst, dus doe je als eerste, waardoor je andere taken op de achtergrond belanden.

Wat ga je nu doen?

Ga nu voor jezelf een planning maken, waarbij je iedere week een halve dag in pland voor jezelf. Maak een planning met taken die je dan wil doen en bedenk hiervoor een roulatiesysteem. Ik ben benieuwd of jezelf hier aan houdt en of je jezelf aan je taken houdt.

Ik kan je helpen!

Heb je dit geprobeerd en lukt het je toch niet, ik kan je altijd helpen. Ik kan je helpen met het aanbrengen van structuur in je agenda en ik kan je helpen met alle administratieve en organisatorische taken, zoals het bijwerken van je administratie, social media berichten inplannen en andere voorkomende werkzaamheden. Neem snel contact met mij op! In een half uur (via Zoom/Skype) bespreken we je issues en geef ik je gratis tips.