Heb jij een 404 pagina?

Heb jij een 404 pagina?

Huh wat is een 404 pagina dan? Dat is een pagina waar je op terecht komt, als de url waar je naar toe wil niet meer bestaat. De bezoeker komt dan op een dood spoor. Het getal 404 komt voort vanaf je server, het is een statuscode of foutmelding die de server teruggeeft aan je browser als je op een pagina komt die niet meer bestaat. Als je een rondje googelt, kom je een aantal leuke voorbeelden tegen.

Waar kan ik mijn 404’s (fouten) zien?

Ben je eens benieuwd of er voor jouw website 404 pagina’s zijn, waar bezoekers om terecht komen. Met Google Search Console kun je jouw 404 pagina’s van jouw website opsporen. Je krijgt dan een overzicht te zien van de 404 pagina’s / foutmeldingen en deze kun je een voor een nalopen en oplossen/verwijderen. Wel zo professioneel als dit is gebeurt.

Hoe kan ik mijn 404 pagina zien?

Maar hoe kan ik dan zien hoe mijn 404 pagina eruit ziet? Dat is vrij gemakkelijk op te zoeken. Je typt je url in en daarna een nietszeggende tekst erachter, zoals https://www.sandradehoon.com/kdhdikendkd. Als je jouw 404 niet hebt ingesteld, kom je op een algemene foutmelding pagina terecht.

Het is natuurlijk zonde als je bezoekers op een 404 pagina komen en weg gaan van je site. Daarom is het belangrijk om je 404 pagina te optimaliseren. Je kunt je bezoeker op deze pagina dan terug sturen naar je homepagina van je website.

Wat moet er op een 404 pagina staan?

Wat is handig om op je 404 pagina te zetten:

  • Zorg voor een vriendelijk bericht.
  • Zorg dat je bezoeker contact kan opnemen (contactpagina / e-mail ed).
  • Zorg voor link(s) naar je belangrijkste pagina’s.
  • Leuk maar niet nodig, is een leuke afbeelding.

Succes met het instellen van jouw 404 pagina!

Meer info?

Wil jij ook een 404 pagina en lukt dit je zelf niet. Neem dan contact met mij op, ik kan je dan wellicht verder helpen.